Leef mee met ons avontuur aan de andere kant van de wereld. Terwijl Moniek van alles leert over tropische kindergeneeskunde in het Tygerberg Ziekenhuis, trekken John, Hannah en Mare er in Kaapstad op uit.

01 december 2006

Mint & Chocolate

Een combinatiesmaak die iedereen waarschijnlijk wel kent van de “After Eight” chocolaatjes. En in Nederland is dat samen met van die chocolade-stickies het enige wat je kunt krijgen in die smaak. Maar hier in Zuid-Afrika hebben ze zo ongeveer bij elke ijscoboer mint icecream, de supermarkten en deli’s liggen vol met chocoladerepen met munt zoals bijvoorbeeld de Aero-repen (wat wij in Nederland kennen als Bros en dan groter) of de heerlijke chocoladerepen van Cadbury (zeg maar de Zuidafrikaanse Verkade). En voor het eerst in mijn leven heb ik vandaag zelfs een pannenkoek met munt en chocolade gegeten.
We hadden al een paar dagen geen inspiratie om te bedenken wat we gaan eten, laat staan om het te koken. Dus werd het weer eens tijd om te gaan uiteten. We wilden Harrie’s Pannekoekenhuis bij de Clock Tower (da’s achterin aan de Waterfront) wel eens gaan proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde een pannekoek met mint and chocolate filling en caramelsaus eroverheen. Dan nog de keuze tussen room of ijs bij de pannekoek. Ijs natuurlijk, want ook ik vind ijsjes net als Hannah “zooooooooh lekker!”. In Nederland zou je er dan 1 of hopelijk 2 bolletjes ijs bij krijgen. Hier kreeg ik zo ongeveer een halve liter roomijs met stukjes munt en chocolade tussen mijn pannekoek! Een beetje té, zelfs voor mij. Het smaakte overigens wel, hoe raar de combinatie ook is. Maar zoals sommigen onder jullie weten is voor pannekoeken mij niets te dol. Denk maar aan pannekoeken met M&M’s bijvoorbeeld, met en zonder nootjes!
Mare heeft heerlijk zitten smullen van haar pannekoek met suiker en kaneel. Hannah had zelfs aan één pannekoek niet genoeg, er moest een tweede aangeleverd worden! Wat Simone en Moniek hadden dat weet ik niet meer, maar ik geloof dat het hun ook wel gesmaakt heeft. Hierna zijn we bij Marcel’s nog wat bevroren yoghurt als toetje gaan halen. Hoezo gezonde maaltijd?

1 Comments:

Anonymous Omekenee said...

In de zelfde smaakcategorie zit ook het 'springbokkie'. Hierop werden wij op reis getracteerd bij Fish River Canyon. Een springbokkie is een 'shooter' (borreltje!? in één keer achterover te slaan) van mintlikeur en Amarula. Het ziet er niet uit, zo half groen, half bruin, maar... lekker, lekker, lekker!!!

9/12/06 17:59

 

Een reactie plaatsen

<< Home